Nyheder & arrangementer

KROEN ER LUKKET PGA. COVID-19

Kroen følger regeringens retningslinjer vedr. Covid-19 og holder foreløbig lukket indtil 13. april 2020. Det betyder, at du heller ikke kan overnatte på kroen. Vi informerer løbende og holder jer orienteret.
 
Der er ingen grund til at aflyse sommerens arrangementer allerede. Hvis det bliver nødvendigt at aflyse grundet Covid-19, så bliver jeres arrangement naturligvis annulleret, uden omkostninger for jer.
Her vil vores kommende arrangementer, begivenheder og nyheder på kroen blive omtalt.

Kalenderen

Her har vi samlet alle relevante datoer for arrangementer på Hvidsten Kro.
 

Mandag den 4. maj 2020 - UDSKUDT

Markering af 75-året for Danmarks befrielse er udskudt til søndag den 11. oktober 2020. Læs mere om dagen herunder.

Søndag den 30. august 2020 - AFLYST

Grundet Covid-19 ser vi os desværre nødsaget til at aflyse veteranbilstræf på kroen 30. august 2020.

Markering af 75-året for Danmarks befrielse er udskudt til søndag den 11. oktoberPå grund af coronakrisen er det desværre ikke muligt at gennemføre de planlagte arrangementer den 4. maj i forbindelse med 75-året for Danmarks befrielse.

Samtlige begivenheder som var planlagt til at finde sted den 4. maj, er derfor udsat til søndag den 11. oktober. Samtlige aktiviteter og tidspunkter kan du se herunder:

Den 4. maj 2020 er det 75 år siden, at frihedsbudskabet lød fra London. Besættelsen var forbi, og glæden over freden var stor. Men i Hvidsten sad krokonen Gudrun Fiil. Hendes glæde var knap så stor som resten af befolkningens. Hun havde mistet sin mand, søn og svigersøn i kampen mod besættelsesmagten.

Da frihedsbudskabet havde lydt klokken 20.36, mødtes befolkningen fra Hvidsten og omegn spontant i Spentrup Kirke, hvor pastor Christensen bød dem velkommen. Her blev der knebet mange glædestårer over det glade budskab, og derfor betragtes den 4. maj som en festdag, hvorimod den 5. maj mere blev eftertænksomhedens dag.
 
Begivenheden markeres bl.a. med en lang række aktiviteter den 11. oktober 2020.

Klokken 10.30 afholdes der fest- og befrielsesgudstjeneste i Spentrup Kirke (2,5 kilometer fra Hvidsten Kro), som det også skete den 4. maj for 75 år siden. Gæsteprædikant er Bodil Jørgensen som prædiker over dagens tekst. Spentrup Kirke ligger ved Blichers præstegård.

Klokken 13.30 nedlægger besætningen fra »MHV 907 Hvidsten« en krans i mindelunden ved Hvidsten Kro.

Klokken 14.00 afholder Bodil Jørgensen foredrag for betalende gæster. Hun vil fortælle om til forhold til familien Fiil og Hvidsten Kro, samt hvilken betydning rollen som Gudrun Fiil har betydet for hende. Under foredraget vil uniformerede spejdere fra FDF og evt. personel fra Hjemmeværnskompagni Hvidsten samt »MHV 907 Hvidsten« fakkelvagt. Der er allerede udsolgt til foredraget, men der er oprettet en venteliste. Hvis man ønsker at komme på ventelisten, så send en mail til 4maj2020@gmail.com.

Klokken 15.00 afspilles frihedsbudskabet, og sangerinden Pernille Ranch synger for på sangen »En lærke letted.«

Klokken 15:45 overflyver forsvarets store C-130 Hercules transportfly Hvidsten Kro. Flyvet dropper to soldater fra Jægerkorpset i faldskærm.

Klokken 16.30 bliver historien gjort levende. Amerikanske og engelske styrker afvæbner tyske værnemagtssoldater

Klokken 18.30 er der mulighed for at besøge og se hjemmeværnsskibet »MHV 907 Hvidsten,« når der er Åbent Skib i Randers Havn, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

Det er udelukkende foredraget med Bodil Jørgensen hvortil der kræves adgangsbillet. Alle øvrige aktiviteter på dagen er gratis.

Hele dagen vil der være udstilling i kroens haveanlæg, med FDF-spejderne, som spillede en væsentlig rolle i den lokale modstandskamp i Randers.

Der vil samtidig være udstilling af ældre amerikanske, tyske og engelske militærkøretøjer fra 2. Verdenskrig. Der er mulighed for at møde engelske og tyske soldater på stedet. De kommer fra foreningerne “Tommies” og “E-gruppen,” som er reenactment fra Silkeborg Bunkermuseum.
 
 
Juni 2017

Nyt museum på Hvidsten Kro

Det er ved fælles indsats lykkes Hvidsten Kro og Museum Østjylland at få de gamle fredede stald- og ladebygninger omdannet til et museum om Hvidsten Kros specielle historie og ikke mindst Hvidsten Gruppen.
De renoverede bygninger på Hvidsten Kro kommer ligeledes til at huse en samling landbrugsmaskiner og -redskaber fra det forrige århundrede, som primært er indsamlet af kroens nuværende ejer.
 

På Potten Hvidsten udlejer mobil toiletvogn

 
 
Vi udlejer mobil toiletvogn til mindre begivenheder, hvor det er gjort let og enkelt for dig. Vi tilbyder en toiletvogn med både herre- og dametoilet inkl. vandtank til håndvask. Hent selv eller få den leveret.
 
Fra 998,- kr. pr. dag. Læs mere på hjemmesiden påpotten.dk
   
   
   
  skilt
 
Bordbestilling
8647 7022
  Hvidsten Kro  ♦  Mariagervej 450, Hvidsten  ♥  8981 Spentrup  ♣  Telefon 8647 7022