Nyheder & arrangementer

Her vil vores kommende arrangementer, begivenheder og nyheder på kroen blive omtalt.

Kalenderen

Her har vi samlet alle relevante datoer for arrangementer på Hvidsten Kro.

Søndag den 20. oktober 2019

Historie og spisning.

Indtil den 20. oktober 2019

Udstillingen "Modstand" kan opleves på Museum Østjylland i Randers.
Læs mere herunder.
 

Søndag den 3. november 2019

Historie og spisning.
 

Søndag den 10. november 2019

Mortens Aften - læs mere her
 

Søndag den 24. november 2019

Julemarked på Hvidsten Kro.
Læs mere her

Historie & spisning

Glæd dine kære med en helt særlig oplevelse på kroen. Køb en billet til vores særlige arrangement og giv en dejlig oplevelse i gave.

Søndag den 20. oktober 2019 kl. 11.30
Søndag den 3. november 2019 kl. 11.30
 
Så byder vi igen indenfor til arrangementet med "Historie & spisning", hvor Hvidsten Kro vil byde velkommen til et hyggelig arrangement med historiske fortællinger og mad i den historiske ånd. Arrangementet vil blive afholdt af Hvidsten Kro i samarbejde med Hans Nejsum, der er pensioneret historielærer.
 
 
Arrangementet vil starte med, at der bliver serveret mad bestående af følgende:
Forret: Et stykke smørrebrød med enten sild eller fiskefilet.
Hovedret: Æggekage
 
Herefter vil Hans Nejsum begynde at tage publikum igennem den historiske fortælling om Hvidsten Gruppen og Hvidsten Kro. Der vil blive indlagt en pause i fortællingen, hvor der vil blive serveret the og kaffe samt lagkage, som kan nydes i løbet af den resterende del af foredraget.
 
Arrangementet vil være inklusiv 1 drikkevare, hvor der kan vælges imellem kroens lokale øl; Marius øl, Gudruns Øl eller den lettere Tulles øl, ydermere vil der være mulighed for at vælge sodavand, vand eller et glas vin, for de som ikke skulle ønske at drikke øl.
 
Pris
Prisen for dette arrangement er kr. 330,- inklusiv 2 retter mad, 1 stk. valgfri drikkevare, kaffe og kage samt foredrag.
 
Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding skal foregå på mail: kontakt@hvidstenkro.dk

Bemærk venligst, at tilmelding først er gældende, når der er modtaget en bekræftelse.
 
 

Modstand

– særudstilling på Museum Østjylland om den østjyske modstandsbevægelse

Udstilling kan opleves fra 29. juni til 20. oktober 2019
 
 
Vidste du, at Randers var hele Danmarks våbendepot i 1943? Og at hele den danske modstandsbevægelse blev forsynet med sprængstof til sabotageaktioner fra Randers?
Årsagen var, at Hvidstengruppen på det tidspunkt, som de første og eneste i landet, modtog våben, som briterne kastede ned. Det skete lige nord for Randers. Derved blev de illegale lagre i Randers modstandsbevægelsens eneste kilde til for eksempel professionelt plastisk sprængstof.
 
Den historie kan du opleve i udstillingen MODSTAND på Museum Østjylland i Randers. Udstillingen følger våbnenes og sprængstoffets vej fra nedkastningsstedet ved Mustard Point nord for Randers. Her tog Hvidstengruppen imod containerne, som blev kastet ned fra de engelske Halifax-flyvemaskiner.
Fra nedkastningsstedet blev våben og sprængstof smuglet til de skjulte lagre i Randers og fordelt videre til brug ved de mange sabotagehandlinger. Det var således sprængstof fra Hvidstengruppen, der blev brugt ved besættelsestidens største jernbanesabotage, sprængningen af Langåbroerne i november 1943.
 
Hvidstengruppens egen historie er også en væsentlig del af udstillingen. Udstillingen følger gruppen fra dens etablering i 1943 over afsløringen og arrestationen af Gestapo til dommen over gruppens medlemmer og henrettelsen af otte af dem 29. juni 1944.
 
MODSTAND fortæller historien ved hjælp af film, billeder, øjenvidneberetninger og genstande. For første gang vises for eksempel de originale henrettelsespæle fra Ryvangen i en udstilling uden for København. Det skyldes, at Befrielsesmuseet, hvor pælene normalt befinder sig, er lukket som følge af brand, og man derfor har stillet sig velvillig over for at låne pælene ud til museet i Randers.

MODSTAND åbner på 75-årsdagen for henrettelsen af otte af Hvidstengruppens medlemmer 29. juni 2019.
 

Kom til julemarked på kroen

Søndag den 24. november 2019 kl. 10.00-16.00

Igen i år slår vi dørene op til årets hyggelige julemarked på Hvidsten Kro. Sæt allerede nu kryds i kalenderen og tag venner og familie med til en dejlig oplevelse på kroen. Vi glæder os til at se jer og byde jer velkommen til årets hyggelige julemarked.
 
 
Juni 2017

Nyt museum på Hvidsten Kro

Det er ved fælles indsats lykkes Hvidsten Kro og Museum Østjylland at få de gamle fredede stald- og ladebygninger omdannet til et museum om Hvidsten Kros specielle historie og ikke mindst Hvidsten Gruppen.
De renoverede bygninger på Hvidsten Kro kommer ligeledes til at huse en samling landbrugsmaskiner og -redskaber fra det forrige århundrede, som primært er indsamlet af kroens nuværende ejer.
 

På Potten Hvidsten udlejer mobil toiletvogn

 
 
Vi udlejer mobil toiletvogn til mindre begivenheder, hvor det er gjort let og enkelt for dig. Vi tilbyder en toiletvogn med både herre- og dametoilet inkl. vandtank til håndvask. Hent selv eller få den leveret.
 
Fra 998,- kr. pr. dag. Læs mere på hjemmesiden påpotten.dk
   
   
   
  skilt
 
Bordbestilling
8647 7022
 

LUKKET

Kroen lukker kl. 15 søndag 27. oktober grundet arrangement.
Køkkenet lukker 14.30
 
  Hvidsten Kro  ♦  Mariagervej 450, Hvidsten  ♥  8981 Spentrup  ♣  Telefon 8647 7022