Nyheder & arrangementer

KROEN ER LUKKET PGA. COVID-19

Kroen følger regeringens retningslinjer vedr. Covid-19 og holder foreløbig lukket indtil 13. april 2020. Det betyder, at du heller ikke kan overnatte på kroen. Vi informerer løbende og holder jer orienteret.
 
Telefon 8647 7022 er åben onsdag den 25. marts kl. 11-15.
 
Der er ingen grund til at aflyse sommerens arrangementer allerede. Hvis det bliver nødvendigt at aflyse grundet Covid-19, så bliver jeres arrangement naturligvis annulleret, uden omkostninger for jer.
Her vil vores kommende arrangementer, begivenheder og nyheder på kroen blive omtalt.

Kalenderen

Her har vi samlet alle relevante datoer for arrangementer på Hvidsten Kro.
 

Søndag den 22. marts 2020 - AFLYST pga. Covid-19

Grundet den store efterspørgsel, har vi endnu et arrangement med: Historie og spisning.

Søndag den 5. april 2020 - AFLYST pga. Covid-19

Historie og spisning.
Vi afventer situationen og holder naturligvis folk orienteret.

Mandag den 4. maj 2020

Mød Bodil Jørgensen - Foredraget er UDSOLGT, men alle øvrige aktiviteter den 4. maj 2020 er gratis og kræver ingen tilmelding.
Læs mere om dagen her
 

Søndag den 30. august 2020

Kom til veteranbiltræf på Hvidsten Kro.
Læs mere om dagen her

Historie & spisning

Glæd dine kære med en helt særlig oplevelse på kroen. Køb en billet til vores særlige arrangement og giv en dejlig oplevelse i gave.

Søndag den 22. marts 2020 kl. 11.30 - AFLYST
Søndag den 5. april 2020 kl. 11.30 - UDSOLGT - vi afventer situationen og følger udviklingen.
 
Så byder vi igen indenfor til arrangementet med "Historie & spisning", hvor Hvidsten Kro vil byde velkommen til et hyggelig arrangement med historiske fortællinger og mad i den historiske ånd. Arrangementet vil blive afholdt af Hvidsten Kro i samarbejde med Hans Nejsum, der er pensioneret historielærer.
 
 
Arrangementet vil starte med, at der bliver serveret mad bestående af følgende:
Forret: Et stykke smørrebrød med enten sild eller fiskefilet.
Hovedret: Æggekage
 
Herefter vil Hans Nejsum begynde at tage publikum igennem den historiske fortælling om Hvidsten Gruppen og Hvidsten Kro. Der vil blive indlagt en pause i fortællingen, hvor der vil blive serveret the og kaffe samt lagkage, som kan nydes i løbet af den resterende del af foredraget.
 
Arrangementet vil være inklusiv 1 drikkevare, hvor der kan vælges imellem kroens lokale øl; Marius øl, Gudruns Øl eller den lettere Tulles øl, ydermere vil der være mulighed for at vælge sodavand, vand eller et glas vin, for de som ikke skulle ønske at drikke øl.
 
Pris
Prisen for dette arrangement er kr. 338,- inklusiv 2 retter mad, 1 stk. valgfri drikkevare, kaffe og kage samt foredrag.
 
Tilmelding
Begge arrangementer er UDSOLGT og der kan derfor ikke bestilles billetter.

Mød Bodil Jørgensen - UDSOLGTDen 4. maj 2020 er det 75 år siden, at frihedsbudskabet lød fra London. Besættelsen var forbi, og glæden over freden var stor. Men i Hvidsten sad krokonen Gudrun Fiil. Hendes glæde var knap så stor som resten af befolkningens. Hun havde mistet sin mand, søn og svigersøn i kampen mod besættelsesmagten.

Da frihedsbudskabet havde lydt klokken 20.36, mødtes befolkningen fra Hvidsten og omegn spontant i Spentrup Kirke, hvor pastor Christensen bød dem velkommen. Her blev der knebet mange glædestårer over det glade budskab, og derfor betragtes den 4. maj som en festdag, hvorimod den 5. maj mere blev eftertænksomhedens dag.
 
Begivenheden markeres bl.a. med en kransenedlæggelse klokken 19.30. Det sker i Mindelunden, som ligger ca. 100 meter fra Hvidsten Kro, og det er Hjemmeværnskompagni Hvidsten, som står for ceremonien.

Klokken 19.45 er der foredrag med skuespiller Bodil Jørgensen, som spillede Gudrun Fiil i filmen om Hvidstengruppen.
Hun vil fortælle om sit forhold til familien Fiil og Hvidsten Kro, samt hvilken betydning rollen som Gudrun Fiil har fået for hende.
 
Klokken 20.36 afspilles frihedsbudskabet, som det lød fra London den 4. maj 1945, og der tændes lys i vinduerne.
 
Efter foredraget afholdes der festgudstjeneste i Spentrup Kirke – 2,5 kilometer fra Hvidsten Kro, som det også skete for 75 år siden. Kirken ligger ved Blichers præstegård, og vil hele aftenen være oplyst af levende lys i samtlige vinduer.
 
Efter festgudstjenesten er der sammenkomst i sognegården, som ligger ved kirken. Her vil Bodil Jørgensen komme med en overraskelse, og gæsterne får lejlighed til at få en snak med hende.
 
Foredraget med Bodil Jørgensen på Hvidsten Kro er UDSOLGT.
Der er oprettet en venteliste for interesserede og tilmelding til denne, skal ske på mail: 4maj2020@gmail.com
Skulle der blive pladser til overs, vil de første på ventelisten blive kontaktet direkte og hurtigst muligt.
 
Det er udelukkende foredraget med Bodil Jørgensen, hvortil der kræves adgangsbillet. Alle øvrige aktiviteter den 4. maj 2020 er gratis.

Veteranbil-træf på Hvidsten Kro

 
Søndag den 30. august 2020 afholdes det årlige og traditionsrige veteranbil-træf på Hvidsten Kro, så kom og oplev en hyggelig dag. De flotte biler vises frem og i kroen vil det være muligt at købe lidt godt til ganen.
 
Kroen har nemlig åbent som sædvanligt, men på denne dag er det ikke muligt at bestille bord på kroen. Der vil være buffet i festsalen, som er åben fra kl. 11.30 - 14.00. Der vil ligeledes blive solgt pølser, slik, is og drikkevarer i haven.
 
Sæt allerede nu kryds i kalenderen og vi glæder os til at se jer:

Søndag den 30. august 2020 kl. 9.00 - 16.00

 

På gensyn søndag den 30. august 2020

 
Juni 2017

Nyt museum på Hvidsten Kro

Det er ved fælles indsats lykkes Hvidsten Kro og Museum Østjylland at få de gamle fredede stald- og ladebygninger omdannet til et museum om Hvidsten Kros specielle historie og ikke mindst Hvidsten Gruppen.
De renoverede bygninger på Hvidsten Kro kommer ligeledes til at huse en samling landbrugsmaskiner og -redskaber fra det forrige århundrede, som primært er indsamlet af kroens nuværende ejer.
 

På Potten Hvidsten udlejer mobil toiletvogn

 
 
Vi udlejer mobil toiletvogn til mindre begivenheder, hvor det er gjort let og enkelt for dig. Vi tilbyder en toiletvogn med både herre- og dametoilet inkl. vandtank til håndvask. Hent selv eller få den leveret.
 
Fra 998,- kr. pr. dag. Læs mere på hjemmesiden påpotten.dk
   
   
   
  skilt
 
Bordbestilling
8647 7022

Kroen er lukket indtil den
13. april grundet Covid-19
og det er heller ikke muligt
at overnatte på kroen.
  Hvidsten Kro  ♦  Mariagervej 450, Hvidsten  ♥  8981 Spentrup  ♣  Telefon 8647 7022