Hvidsten Kro søger uddannet kok og en kokke-elev. Send din ansøgning til: kontakt@hvidstenkro.dk eller mød op med CV og ansøgning.

Nyheder & arrangementer

Her vil vores kommende arrangementer, begivenheder og nyheder på kroen blive omtalt.

Kalenderen

Her har vi samlet alle relevante datoer for arrangementer på Hvidsten Kro.

Søndag den 5. maj 2019

Danmarks befrielse bliver markeret på Hvidsten Kro.
Læs mere herunder.
 

Søndag den 5. maj bliver Danmarks befrielse markeret på Hvidsten Kro.

Der vil blive hektisk aktivitet på og omkring Hvidsten Kro i forbindelse med 74-året for Danmarks befrielse. Kroen får besøg af justitsminister Søren Pape Poulsen, og der vil være udstilling med engelske og amerikanske militærkøretøjer fra 2. verdenskrig.

 
Allerede fra klokken 12:00 er der mulighed for at møde engelske og tyske soldater på stedet. De kommer fra foreningerne “Tommies” og “E-gruppen,” som er reenactment fra Silkeborg Bunkermuseum samt Reenactment gruppen “Stützpunkt Süd”. Desuden bliver der mulighed for at få en svingom med de dansende swingpjattere fra Esbjerg som vil optræde med nogle af besættelsestidens melodier og danse.
 
»Af hensyn til efterkommere af de henrettede modstandsfolk fra Hvidstengruppen har vi den dag valgt, at der ikke skal være SS-soldater eller gestapo-folk med. Vi har meget stor respekt for Hvidstengruppen, og ikke mindst familien Fiil, som gav så store ofre,« siger Frank Svanholm fra “Tommies.”
 
Klokken 13:00 ankommer justitsminister Søren Pape Poulsen. Han deltager i en frokost med inviterede folk, hvorefter han vil holde en tale med relation til befrielsen. Det foregår i kroens unikke haveanlæg.
 
Klokken ca. 16:00 lyder frihedsbudskabet som det lød den 4. maj om aftenen klokken 20:36. Herefter vil historien blive levende, når engelske soldater og danske modstandsfolk går i aktion mod den tyske besættelsesmagt.
 
Under hele arrangementet er der mulighed for at købe øl, vand, kaffe og pølser.
 
Der gøres opmærksom på at der denne dag være begrænset plads, da der allerede nu er adskillige reservationer til spisning. Alle udendørs arrangementer er åbne for alle, og det er naturligvis gratis at deltage.
 

Kaffe og historie

Der bliver ligeledes mulighed for at høre hele historien om Hvidstengruppen, når kroens historiefortæller Hans Nejsum to gange holder sit foredrag under »Kaffe og historie.« Hans Nejsum er tidligere historielærer, og er en fortrinlig fortæller. Under foredraget serveres kaffe og kroens egen kringle.Det første foredrag finder sted klokken 15.00, og det sidste klokken 16.30.
 
Hans Nejsum tager tilhørerne med tilbage fra den gang digterpræsten Steen Steensen Blicher viede Peder Fiil og Maren Rasmusdatter. De to blev bedsteforældre til Marius Fiil, som senere overtog Hvidsten Kro, og historien slutter med Hvidstengruppens henrettelse.
 
Prisen for at deltage i foredragene er 200 kroner pr. kuvert. De to foredrag er ens. Der skal ske tilmelding til de to arrangementer. Det skal ske på følgende e-mailadresse:
 
 
Tilmelding er først gyldig, når der er modtaget en bekræftelse, som skal printes ud, og medbringes til arrangementet.
 
Der skal om muligt forudbetales på mobilpay til telefon: 60 18 33 34 (Anne Lise Ankerstjerne).

Kok + kokke-elev søges til Hvidsten Kro

Kroen søger en uddannet kok samt en kokke-elev til tiltrædelse snarest.
 
For spørgsmål til stillingen, kontakt Søren på telefon 8647 7022. Du er velkommen til at møde personligt op med ansøgning/CV eller send gerne din ansøgning til: kontakt@hvidstenkro.dk
 
 
Juni 2017

Nyt museum på Hvidsten Kro

Det er ved fælles indsats lykkes Hvidsten Kro og Museum Østjylland at få de gamle fredede stald- og ladebygninger omdannet til et museum om Hvidsten Kros specielle historie og ikke mindst Hvidsten Gruppen.
De renoverede bygninger på Hvidsten Kro kommer ligeledes til at huse en samling landbrugsmaskiner og -redskaber fra det forrige århundrede, som primært er indsamlet af kroens nuværende ejer.
 

På Potten Hvidsten udlejer mobil toiletvogn

 
 
Vi udlejer mobil toiletvogn til mindre begivenheder, hvor det er gjort let og enkelt for dig. Vi tilbyder en toiletvogn med både herre- og dametoilet inkl. vandtank til håndvask. Hent selv eller få den leveret.
 
Fra 998,- kr. pr. dag. Læs mere på hjemmesiden påpotten.dk
   
   
   
  skilt
 
Bordbestilling
8647 7022
  Hvidsten Kro  ♦  Mariagervej 450, Hvidsten  ♥  8981 Spentrup  ♣  Telefon 8647 7022