Nyheder & arrangementer

Her vil vores kommende arrangementer, begivenheder og nyheder på kroen blive omtalt.

Kalenderen

Her har vi samlet alle relevante datoer for arrangementer på Hvidsten Kro.

 

Søndag den 25. august 2019

Det årlige veteranbil-træf bliver afholdt på Hvidsten Kro fra kl. 9-16.

Indtil den 20. oktober 2019

Udstillingen "Modstand" kan opleves på Museum Østjylland i Randers.
Læs mere herunder.
 
 

Modstand

– særudstilling på Museum Østjylland om den østjyske modstandsbevægelse

Udstilling kan opleves fra 29. juni til 20. oktober 2019
 
 
Vidste du, at Randers var hele Danmarks våbendepot i 1943? Og at hele den danske modstandsbevægelse blev forsynet med sprængstof til sabotageaktioner fra Randers?
Årsagen var, at Hvidstengruppen på det tidspunkt, som de første og eneste i landet, modtog våben, som briterne kastede ned. Det skete lige nord for Randers. Derved blev de illegale lagre i Randers modstandsbevægelsens eneste kilde til for eksempel professionelt plastisk sprængstof.
 
Den historie kan du opleve i udstillingen MODSTAND på Museum Østjylland i Randers. Udstillingen følger våbnenes og sprængstoffets vej fra nedkastningsstedet ved Mustard Point nord for Randers. Her tog Hvidstengruppen imod containerne, som blev kastet ned fra de engelske Halifax-flyvemaskiner.
Fra nedkastningsstedet blev våben og sprængstof smuglet til de skjulte lagre i Randers og fordelt videre til brug ved de mange sabotagehandlinger. Det var således sprængstof fra Hvidstengruppen, der blev brugt ved besættelsestidens største jernbanesabotage, sprængningen af Langåbroerne i november 1943.
 
Hvidstengruppens egen historie er også en væsentlig del af udstillingen. Udstillingen følger gruppen fra dens etablering i 1943 over afsløringen og arrestationen af Gestapo til dommen over gruppens medlemmer og henrettelsen af otte af dem 29. juni 1944.
 
MODSTAND fortæller historien ved hjælp af film, billeder, øjenvidneberetninger og genstande. For første gang vises for eksempel de originale henrettelsespæle fra Ryvangen i en udstilling uden for København. Det skyldes, at Befrielsesmuseet, hvor pælene normalt befinder sig, er lukket som følge af brand, og man derfor har stillet sig velvillig over for at låne pælene ud til museet i Randers.

MODSTAND åbner på 75-årsdagen for henrettelsen af otte af Hvidstengruppens medlemmer 29. juni 2019.
 

Veteranbil-træf på Hvidsten Kro

 
Søndag den 25. august 2019 afholdes det årlige og traditionsrige veteranbil-træf på Hvidsten Kro, så kom og oplev en hyggelig dag. De flotte biler vises frem og i kroen vil det være muligt at købe lidt godt til ganen.
 
Kroen har nemlig åbent som sædvanligt, men på denne dag er det ikke muligt at bestille bord på kroen. Der vil være buffet i festsalen, som er åben fra kl. 11.30 - 14.00. Der vil ligeledes blive solgt pølser, slik, is og drikkevarer i haven.
 
Sæt allerede nu kryds i kalenderen og vi glæder os til at se jer:

Søndag den 25. august 2019 kl. 9.00 - 16.00

 

På gensyn søndag den 25. august 2019

 
Juni 2017

Nyt museum på Hvidsten Kro

Det er ved fælles indsats lykkes Hvidsten Kro og Museum Østjylland at få de gamle fredede stald- og ladebygninger omdannet til et museum om Hvidsten Kros specielle historie og ikke mindst Hvidsten Gruppen.
De renoverede bygninger på Hvidsten Kro kommer ligeledes til at huse en samling landbrugsmaskiner og -redskaber fra det forrige århundrede, som primært er indsamlet af kroens nuværende ejer.
 

På Potten Hvidsten udlejer mobil toiletvogn

 
 
Vi udlejer mobil toiletvogn til mindre begivenheder, hvor det er gjort let og enkelt for dig. Vi tilbyder en toiletvogn med både herre- og dametoilet inkl. vandtank til håndvask. Hent selv eller få den leveret.
 
Fra 998,- kr. pr. dag. Læs mere på hjemmesiden påpotten.dk
   
   
   
  skilt
 
Bordbestilling
8647 7022
  Hvidsten Kro  ♦  Mariagervej 450, Hvidsten  ♥  8981 Spentrup  ♣  Telefon 8647 7022