VI ÅBNER 6. MAJ
 
 
 
Fra den 24. april og indtil den 5. maj bliver filmen "Hvidsten Gruppen - De efterladte" optaget på Hvidsten Kro og derfor åbner kroen igen fra den 6. maj 2021.

Filmholdet frabeder sig opmærksomhed under optagelserne, men glæder sig til at vise alle det færdige resultat af efterfølgeren til den populære film "Hvidsten Gruppen".
 
Pas godt på jer selv og hinanden og på snarligt gensyn.

 

En gammel kro

Hvidsten kro hører til landets ældste. Den blev bygget i 1634 ved den gamle Mariagerlandevej - i kirkebyen Hald. Da man senere rettede vejføringen ud, så den nye vej kom til at passere Hvidsten, flyttede kroen med. En medvirkende årsag til flytningen var en utålelig trætte mellem kromanden og præsten på stedet.
Slægten Fiil, som her fortælles om, kan takke St. St. Blicher for en indgriben, som blev afgørende for familiens skæbne på stedet. Det blev i særlig grad kroparret Marius og Gudrun, som kom til at præge kroen.
 
Begge var optaget af den gamle bondekultur, og Marius lå ustandselig på farten for at opkøbe seværdige og spændende ting til kroen. Der berettes om familiens tunge skæbne under krigen. 1 1984 havde familien 100 års jubilæum på stedet - og kroen har bestået i 350 år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
LUKKET
Kroen holder lukket grundet Covid-19  
 
   
  skilt
 
Bordbestilling
8647 7022
  Hvidsten Kro  ♦  Mariagervej 450, Hvidsten  ♥  8981 Spentrup  ♣  Telefon 8647 7022