Thor og havesalen

Det havde længe stået på Marius ønskeseddel at få bygget en salsbygning i haven. Det lykkedes i 1938. Han havde i lang tid gået og samlet bindingsværk sammen fra nedbrudte længer på egnen, så han havde materiale nok til den ydre konstruktion af flere bygninger. Men der skulle penge til det øvrige materiale.

En dag gik han ind på på bryggeriet Thor og sagde frimodig:»- Låen mæ 500 kr. te en krosael, å æ ska kun sæll æ byes øl å mi kro - å la mæ så avdraeg æ beløw ve å betåel 1 kr. ekstra å hver kass Thor, a fåer fremøver - indte æ låen er betaelt te baeg. «

Det fandt man var en udmærket ide, og Marius tog fat på byggeriet. Han elskede at bygge, havde farfaderens, tømrersvendens, snilde i fingrene.

Den gamle kromand, »Kro Peder«, rystede på hovedet. Hvordan skulle det dog gå med den vilde knægt med alle de flyvske planer?

»Kro Peder« oplevede sit 50 års jubilæum på kroen i 1934 - et enestående jubilæum. Ledende restaurantionsfolk mindes i hvert fald ikke, at nogen her i landet har været kromand i så mange år. Det blev en festdag uden lige! Marius og Gudrun havde inviteret 150 gæster. »Kro Peder var stolt og glad«, siger Gudrun - og beretter videre: » -Det var i marts. En sommeraften nogle måneder senere blev Marius og jeg kaldt ind til ham i soveværelset. Lægen havde sagt, at hvis noget vigtigt skulle ordnes, så måtte det ske nu. Så overgav han os kroens papirer og formanede os til nøjsomhed - og næste morgen døde han.«

 
   
  skilt
 
Bordbestilling
8647 7022
  Hvidsten Kro  ♦  Mariagervej 450, Hvidsten  ♥  8981 Spentrup  ♣  Telefon 8647 7022